Billigt multistativ til træning

Review af Billigt multi træningsstativ, som er okay for prisen

Jeg har længe kigget efter et okay multistativ, som ikke ville ruinere mig. For jeg synes at lige så snart man siger multistativ, så starter de næsten alle omkring 7.000 kr. Jeg synes bare at det er meget at give for et stativ, men de er helt sikkert også bygget til at holde en del længere og være mere stabilt end de billigere versioner.

Multistativet

Jeg fik fat i et billigt multistativ, så jeg havde lidt nogle tanker om hvor godt det var når jeg kom i gang med at bruge det. På hjemmesiden kalder de det et ”Dip / Pull Up Stativ” og her kan du se hvad de skriver på hjemmesiden at man kan bruge stativet til.

  • Dips / trænings af triceps
  • Pull ups og chin ups / træning af ryg
  • Squat med vægtstang / trænings af ben
  • Bænkpres / træning af bryst
  • Push ups / greb til push ups

Stativet koster lige nu 1.199 kr. her: https://fitnessudsalg.dk/products/dip-pull-up-stativ-sort-1

Selve stativet er okay stabilt. Jeg har dog mødt det som var mere solidt og materialet er heller ikke så solidt som de mere dyre stativer. Enderne på fødderne er også i plastik, så den kan godt glide lidt hvis du bare smider en vægt ned på stativet.
Håndtagene/skumgummiet yderst på pull- og chin ups stangen kan også komme af hvis du drejer i hånden når du hænger.

Størrelse

Info på kassen

Længde: 108 cm.
Bredde: 85 cm.
højde: 12,5 cm.

Multi Stativ i kassen
Multi Stativ åben i kassen
Multi Stativ kasse indhold
Multi Stativ skrue kasse

Info på stativet opstillet

højde: 192 cm. (sat i højeste hul)
Bredde: 65,5 cm.
Dybde: 74 cm.

Multi stativ færdig samlet

Brug af stativet

Vi kan lige kigge på hvad de skriver at man kan bruge stativet til.

Dips:

Du kan fint bruge stativet til dips. Du skal dog tænke på at hvis du laver chest dips, så skal du nok ikke have en stang på det øverste niveau på den anden side af stativet ellers kan du komme til at ramme den.

Pull ups og chin ups:

Man kan sagtens bruge det til pull- og chin ups. Du skal dog tænke over at hvis du er ligesom mig med en højde på 186 cm og stativet i alt er 192 cm. højt, så skal du bøje benene godt for at du bare kan lave pull ups uden at ramme gulvet. Du skal også tænke på at hvis du svinger bare lidt når du laver dem, så kan du komme til at ramme selve tværstangen som afstiver stativet.

Squat:

Jeg ved ikke helt hvor de vil sige at man kan bruge stativet til sqaut. For når stativet er så lavt, så skal man næsten have benene i 45 grader fra starten for at kunne komme ind under en stang som ligger på stativets arme.

Bænkpres:

Du kan godt bruge den til bænkpres, hvis du selv har en bænk. Der er 2 holdere på bagsiden af stativet, som du kan sætte stangen på. Dette kæver dog at du vender stativet hver gang du skal bruge bænkpres delen eller pull ups delen. Du kan selvfølgelig også stille den midt i et rum så du kan komme til stativet fra begge sider.

Push ups:

Push up delen kan du ikke rigtig bruge hvis du har en højde som mig. Grunden er at håndtagene sidder så tæt på afstiverne at når du bruger dem, så rammer dit hoved den.

Konklusion

Så hvis du kan overleve med at nogle ting ikke er helt så stabilt eller at du skal lave nogle øvelser på en anden måde for at det kan komme til at virke bedst muligt. Så kan det være at dette er noget for dig. Man skal jo så også tage i overvejelserne at det er et billigt multistativ. Så for ikke så mange penge får du faktisk et ”okay” stativ, som du kan tilføje til dit hjemme træningsrum.
Du kan altid skifte det ud senere når der er flere penge til et af de mere dyre stativer.