Hvad sker der i fitnesscenteret efter Corona tiden?

Bliver der kaos eller fred?

Hvis du er en af de folk som plejer at komme i fitness minimum en gang om ugen, så kender du også til fitnesscentrenes års cyklus.
Hvad mener jeg med det, det skal jeg fortælle dig.
Når jeg siger fitnesscentrenes års cyklus, mener jeg at i løbet af et år når du er fast nede i fitness, så ser du at der er nogle tidspunkter på året eller bare tidspunkter på dagen hvor der er flere folk i centrene end normalt. Når jeg tænker på hvordan det kommer til at blive i centeret når de bliver åbnet igen, så er der både en frygt for kaos, men også et håb om at der er en del som bliver hjemme lidt tid efter.

Kaos

Den første tanke jeg har er at alle folk strømmer til for at kunne træne i fitness igen og begynder på hold og alt det som de gjorde før. Det vil jo så gøre at folk står tæt igen og ikke alle tørre det udstyr af de lige har brugt, det har jeg set nogle ”glemme” da budene om aftørring for Corona var begyndte inden de lukkede alle stederne. Det skal nok komme til at blive ligesom op til juletid og efter nytår, hvor centrene har allermest travlt. Men jeg har min frygt for at det bliver lige så trængt som hvis du lagde både juletid og nytår sammen også maste folk ind på samme tid. Det bliver pokkers trængt og man skal vente lang tid på bare de mest simple maskiner eller for at kunne lave en øvelse på gulvet uden der er en man træder på.
Alle folk har sikkert rigtig travlt med at komme ind og træne igen, så de ”måske” kan nå at få den sommerkrop som der har været lidt forsinkelse på nu. Den hunger efter den pæne figur vil så nok gøre at folk gerne tager chance for at mase sig ind i et rum med mange mennesker og så ikke rigtig husker de første bud på at når folk sveder og motionere så spreder Corona sig endnu mere.
Så når centrene åbner igen bliver der helt sikkert et frygteligt ran og ingen maskiner fri de næste par måneder efter!

Håb

Jeg har dog et lille håb om at folk er kloge nok til at klare de første par måneder efter åbningen derhjemme stadig, for der skal helt sikker nok være mange som skal ind i fitnesscenteret for at træne.
Får efter de par måneder så tror jeg på at vi igen begynder at falde i antal folk som ikke gider at træne alligevel. Så hvis fitnesscentrene bare sørger for at holdene ikke bliver for pakket og maskinerne bliver aftørret tit og der måske ikke er alt for mange inde i centeret på samme tit, så skal det nok gå.
Mange er jo også ved at have opbygget sig et lille fitnesscenter derhjemme med forskellige former for vægte og nogle gode vaner til hjemme træning. Det bliver på ingen måder lige så intens træning hvis man bruger vægte, som hvis det var nede i fitness. Men efter nogle måneder når de har åbnet, så skulle det gerne falde lidt til ro igen dernede. Regner selv med at jeg holder min træning derhjemme noget tid selvom de har åbnet fitnesscentrene.

Så tænk dig om når de åbner igen om du vil tage chancen, men pas på dig selv!

[AdBA]