Hvilken type handsker bruger du?

Støtte handsker

Det som jeg kalder støtte handsker er nok ikke det rigtige navn på handskerne. Men det som jeg tænker på er de handsker med håndledsstøtte i. Den type handsker kan både være til gavn men også problemer.

For mange mennesker hjælper det med at man ikke kommer til at bukke håndleddet for meget i underlige positioner som i f. eks bænkpræs. Der har mange det med at de kommer til at lægge for meget vægt fra stangen ud mod fingrene og derved bliver hånden ligeså stille bukket længere og længere bagover. Derved bliver dit håndled sat under en del pres med vægt på stangen og derved kan håndledsstøtten i handsken komme ind i billedet. Den hjælper til at man lidt bedre kan holde det hele på plads eller at hånden får en mere lige holdning på stangen.

Man skal bare være opmærksom på at for nogle fungere en håndledsstøtte i handsken rigtig godt, men i mit eget tilfælde ente det faktisk ud i at jeg fik mere ondt i selv håndleddet. Om det var handsken som sad forkert på mig eller om håndledsstøtten bare var for stram til min størrelse håndled, det er så det. Smerterne i mit håndled forsvandt i hvert fald da jeg forlod handskerne og gik over til nogle uden støtte.

Så vær opmærksom på det hvis du prøver dem om du oplever smerter som ikke var der før, men det skal ikke gøre at du er bange for at prøve nogle med.

De praktiske

Så kommer vi til de mere praktiske handsker, som reelt set kan være hvilke som helst andre handsker. Disse kan sagtens også være knap så kønne men praktiske. Mine handsker høre under dette punkt. Der er hverken støtte eller andet i, men jeg har dem på af den helt simple grund, at jeg ikke skal have alt for meget hård hud på hænderne. Jeg har nemlig det at når jeg træner med jernstænger så har jeg en tendens til at holde hårde end jeg faktisk behøver. Det giver så en del ekstra hård hud og det kan mine handsker hjælpe på. Fordi de kun skal hjælpe på det, har jeg faktisk bare brugt normale arbejdshandsker hvor man klipper fingrene af også bare bruger dem til at træne i. De koster ingen ting, de kan holde til vaskemaskinen, de er slidstærke også fylder de ingenting i tasken. Det sidste par jeg havde holdte i 4 år, så man for meget handske for prisen. Men man kan også sagtens have handsker på for at slippe for at få fat i sådan et svedigt og lugtende håndtag som den sidste person har brugt uden at tørre af. Så kan simple trænings handsker tage det værste af sveden og lugten.

Der behøver ikke at være en grund som alle de andre for at bruge handsker, hvis det kan dække et behov du har. Så er det fuldstændigt lige meget om det er lidt ud over hvad man normalt ser dem brugt til.

Pynte/mode handsker

Denne type handske bliver nok mest af alt brugt fordi man synes at det gør andet for sig selv end bare praktiske ting. Der er nogle som tænker over deres stil når de skal i fitness og det er også helt fair. Det kan man jo i princippet godt se som en anden grund til at bruge handsker, at de passer perfekt til ens fredags trænings outfit. Hvis det får en til at føle sig godt tilpas i centeret, så har det jo også gjort en reel ting for personen.

Bare at man føler sig godt tilpas når man er nede og træne, så er det en rigtig god ting. Der er faktisk mange som der stopper, hvis de føler sig ved siden af eller det får andre til at kigge.

Så hvis du føler det hjælper på dig for synets skyld eller hvordan du føler dig selv, så bare på med handskerne!

En ting man skal huske er at man nok skal tænke lidt over hvilken grund man gerne vil have handsker for ellers kan dette let blive en dyrt, hvis man skal have flere par.

(Alle billeder høre til deres reelle ejere)